Comunicate de presa

Acoperisuri verzi cu Odu.ro

Se pot face numeroase erori atunci cand este intalat un acoperis verde mai ales atunci cand nu sunt consulatti specialistii din domeniu sau cand nu se tine cont de recomandarile lor.

Neasigurarea drenajului corect

Drenajul corespunzător pe care trebuie sa-l aiba straturile componente ale teraselor si acoperisurilor verzi este deosebit de important, la fel calitatea substratului ca si stratul filtrant care trebuie ales astfel incat sa fie potrivit, stratul de drenaj și cel de retenție al apei, toate acestea reprezinta elemente cheie, si asta pentru ca trebuie să asigure eliminarea pentru apa în exces, in acest fel direcționând surplusul de apa către scurgeri si păstrând suficienta cantitate de apă cat este necesară plantelorin asa fel incat sa ajunga până la următoarea ploaie. Aceasta reprezinta un echilibru dinamic și poate sa fie instalat luându-se în calcul mulți dintre factorii interdependenți.

Daca nu se tine cont de nevoia utilizarii unui substrat care sa fie ușor, sa fie permeabil, de necesitatea pe care o are includerea în structură a stratului de drenaj care sa fie adecvat ori daca nu se alege corect tipul stratului în funcție de ce sistem de acoperiș se doreste, vor aparea probleme grave de colmatare al sistemelor de scurgere și de acumulare a apei pe acoperiș, in acest fel, compactarea straturilor putand sa duca la înrăutățirea accentuată a drenajului lor, la eliminarea oxigenului care este vital pentru rădăcini, in acest fel putând sa duca la transformarea acoperișului verde într-o adevarata mlaștină care are si o greutate suplimentară destul de importantă, ca si la distrugerea stratului vegetal care este neviabil într-un mediu care are o umiditate reziduală mare.

Riscurile pe care le poate avea un drenaj necorespunzător sunt considerate a fi riscuri mari.

Folosirea unui substrat care are o calitate slaba, cu o putere mica de drenare si cu un grad mare de aglomerare in timp, pamant ordinar, ori pamant negru bun, chiar si compost „gras” e contraindicat si interzis de catre norme germane din domeniu, norme preluate si in cadrul legislatiei romanesti.

Sistemele de scurgere neprotejate

Atunci cand se construiesc acoperișuri verzi, specialistii țin cont ca absolut toate sistemele de scurgere, de jgheaburi, coloane de scurgere, de burlane, de receptorii pluviali avand grija ca acestea să fie protejate de colmatare. Pe aceste sisteme sunt montate cutii diferite de control si guri de scurgere, cu rolul de a permite sa fie ținute la distanță particulele fine de substrat, ca si plantele si altele de acest fel, in acest fel fiind posibilă efectuarea verificarilor și o curățare ușoară facuta pentru sistemul de drenaj și de scurgere.

În jurul sistemelor de scurgere al acoperisurilor verzi se plasează stratul de pietrișcare sa aiba dimensiuni diferite, în funcție de sistem. In acest fel, sistemul de scurgere pe care il are acoperișul verde o sa fie cu siguranta protejat. Prin construcție facuta in mod corect și prin maintenanță asigurata in mod corespunzătoar, se va împiedica substratul ca și plantele să poata intra în sistemul de scurgere si să formeze in acest fel, adevarate dopuri

Daca nu sunt luate aceste măsuri de precauțiune, atunci cu siguranta se pot ajunge chiar si la sisteme de scurgeri care vor fi colmatate, inutilizabile ..

No Comments Found

Leave a Reply