Comunicat de presa

Amenajarea bucatariei – idei si sfaturi pentru a alege un mobilier de bucatarie de vis

Aspectul unei bucatarii si modul in care aceasta este amenajata pot varia in functie de numerosi factori. Imaginea de ansamblu asupra bucatariei poate reflecta cat de importanta aceasta camera poate fi pentru tine. Indiferent de ce reprezinta buctaria pentru tine, amenajarea unui mobilier de bucatarie trebuie sa se potriveasca cu gustul si stiulul tau de viata, lucru care poate fi obtinut prin alegerea corecta a mobilier de bucatarie.

In familiile numeroase, bucataria este un loc de socializare, un loc in care membrii familiei isi petrec foarte mult timp. Pentru persoanele singure, bucataria se rezuma la functionalitatea de baza a acesteia, si anume locul unde se pregatesc mesele.

Prin mobilier trebuie sa se obtina o incapere echilibrata, organizata, dar si armonioasa.

Cum amenajam o bucatarie in functie de tipul locuintei

Fie ca esti o persoana care este extrem de pasioanata de gatit, fie ca experientele tale culinare se rezuma doar la a gati mese simple si usor de realizat, o bucatarie trebuie sa fie funtionala, trebuie sa-ti ofere un spatiu de lucru confortabil, iar tot de ce ai nevoie sa fie usor accesibil.

In functie de tipul locuintei, avem bucatariile de apartament si bucatariile la casa. Alegerea unui mobilier de bucatarie variaza in functie de locuinta ta.

La apartament, de cele mai multe ori, nu dispunem de un spatiu foarte mare dedicat bucatariei. Dar pentru a transforma chiar si un spatiu mai mc intr-o zona bine dotata si facil de accesat trebuie sa te orientezi spre exemple de mobilier de bucatarie creat special pentru astfel de spatii. In bucatariile de apartament de cele mai multe ori se opteaza spre o amenajare a mobilierului pe un perete al bucatariei sau pe doi – mobila creand imitatia literei L. In astfel de cazuri se opteaza pentru doua randuri de corpuri de mobilier, un rand pozitionat pe podea, iar cel de-al doilea pe pereti.

Bucatariile la casa din start presupun un spatiu mult mai mare in care putem pune mult mai multe electrocasnice si corpuri de mobilier. Intr-o bucatariei la casa poti sa amenajezi spatii speciale unde sa depozitezi ustensilele si alte lucruri pe care nu le utilizezi in mod frecvent. Intr-o bucatarie la casa poti sa introduci elemente rustice pentru a crea, prin intermediul mobilier de bucatarie, o atmosfera mult mai intima si mai familiala.

Exemple de bucatarii moderne

ASPEN – Fenix NTA este o bucatarie moderna, extrem de practica si prin urmare si extrem de versatila. O astfel de bucatarie este creata pornindu-se de la un element cheie, si anume rama interioara din aluminiu extrudat, rama care devine vizibila doar cand usa corpului de mobilier de bucatarie este deschisa.

Panourile mobilierului pot fi realizate din sticla, ceramica, lemn, Fenix NTA (care este un material metalic de ultima generatie, pe care nu raman urme dupa atingere, mat si cu o textura matasoasa la atingere). Se pot realiza si combinatii de materiale. Spre exemplu se poate utiliza pentru fronturile zonei de lucru si pentru blaturi matrialul Fenix NTA, inr-un finisaj de culoarea aluminiului, iar pentru coloane se poate utiliza lemnul, cum ar fi nucul de esenta tare care, prin aspectul sau frumos, exprima toata naturaletea lemnului.

La un astfel de model de mobilier de bucatarie se pot adauga si elemente de aluminiu anodizat negru care amplifica impactul aspectului vizual pe care bucataria il ofera.

Un astfel de exemplu de bucatarie este conceputa de produatorul MyKitchen.ro. La baza proiectului sta mobila italiana si cunostintele vaste ale mesterilor italieni care puse in practica duc la obtinerea unor rezultate spectaculoase. Cu mobila de calitate si rezistenta, MyKitchen ofera solutii pentru orice tip de buget si chiar si pentru cei mai pretentiosi clienti.

Date contact:

Email: info@mykitchen.ro

Tel: 0749032522/ 0740315295

1 Comment

  • Cristiana

    Foarte bun articolul, multumesc mult pentru sfaturi si recomandari.

    Reply

Leave a Reply