Analko va ofera un scurt ghid despre ceea ce implica meseria de sudor

Prelucrarea metalelor este impresionanta si incitanta totodata. In timp ce scanteile se aprind si zboara, sudorul va transforma metalul in produsul si forma dorita. Abilitatea aceasta insa implica practica si munca pentru a avea experienta dar si dexteritate si se poate invata cu ajutorul si cu indrumarea unor profesionisti in domeniul.

Compania Analko este lider la nivel national in zona de confectii metalice si realizeaza o serie de lucrari de mare amploare in ceea ce priveste serviciul de sudara MIG / MAG dar si pentru alte tipuri si lucrari existente in domeniu (structuri metalice sudate). Mai jos va prezentam o scurta descriere a ceea ce implica meseria de sudor alaturi de principalele tehnici pentru sudura.

De cele mai multe ori procesul de invatare va dura destul de mult timp. Este important sa fiti familiarizati cu tot procesul de lucru inca de la inceput si sa puteti controla toate etapele inainte de a incepe efectiv treaba. Atentia la detalii va transforma intr-un sudor bun si un angajat flexibil ceea ce conteaza foarte mult intr-o companie de profil. Sunt mai multe tipuri principale de sudura pe care orice persoana care vrea sa lucreze ca sudor va trebui sa le stie pentru a face performanta in acest domeniu. Este important sa va ganditi si la instruire completa primita de la persoane care au experienta in domeniu. Cu indrumare din partea persoanelor care sunt cele mai bune in acest domeniu veti invata repede toate tehnicile de sudare.

Sudarea utilizand arc electric

Tipul acesta se numeste uneori si sudare cu gaz inert sau MIG. Pentru a suda materialele se foloseste un gaz pentru protectie in electrodul de sarma care va incalzi metalele ce se vor suda. Metoda implica si o sursa de tensiune constanta dar si una de curent continuu si este un proces frecvent de sudare.

Sudarea FACW

Tipul acesta de sudare a aparut ca alternativa la procesele de sudare cu arc. Arcul semiautomat este folosit de cele mai multe ori in constructii, datorita vitezelor mari de sudare si datorita portabilitatii.

Sudarea TIG

Sectiunile groase din otel inoxidabil si metale neferoase are loc utilizand aceasta metoda. De asemenea, reprezinta si un proces de sudare cu arc care foloseste electrozi de wolfram pentru ca sudura sa aiba loc. Procesul acesta consuma in general mai mult timp fata de celalte metode fiind si mai complex.

Sudura cu arc metalic

Acesta este un tip particular de sudare in care persoana implicata foloseste un procedeu manual de sudare. Aparatele utilizeaza curentul electric cu scopul de a forma arcul electric dintre aparat si metalele care vor fi unite. Tipul acesta de sudura este folosit de cele mai multe ori pentru constructia unei structuri metalice si pentru productia industriala de componente din fier si otel.

Avand o vasta experienta in absolut toate tehnicile de sudura, persoanele interesate isi vor gasi rapid de lucru. Sudorii cauta de foarte multe ori un job in constructii, in comert, in zona de reparatii si intretinere, in minerit dar si in alte domenii similare.

 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *