Aurul va fi întotdeauna la modă

Bijuteriile din aur solid reprezinta o achiziție pe care o veți putea avea pe viață, chiar și transmisa prin generații, astfel încât, înainte de a face o achiziție, este înțelept să vă educați pe diferitele standarde de aur disponibile. Mai jos sunt factori cheie despre aur pe care toată lumea ar trebui să ii cunoască înainte de a face cumpara bijuterii și despre ce să aibă grijă in calitate de cumpărător.

1. Aurul este măsurat în a 24-a, deci 24 carate este de 100% aur.

18 carate de aur sunt 18 părți din 24 de aur pur și 6 părți aliaj sau 75% aur pur.

14 carate de aur sunt 14 părți din 24 de aur pur și 10 părți aliaj sau 58,5% aur pur.

9 carate de aur sunt 9 părți din 24 de aur pur și 15 părți aliaj sau 37,5% aur pur.

Cu cat este mai mare caratul, cu atat este mai valoros aurul. Adăugarea altor metale (aliaje) la aur este folosită pentru a spori duritatea metalului, pentru a schimba culoarea, de exemplu, aurul alb (paladiu sau argint) și aurul galben (cupru), iar în cazul aurului de carat inferior se reduce costul. Cele mai utilizate aliaje pentru bijuterii din Europa sunt 18 și 14, deși 9 sunt populare în Marea Britanie. În Statele Unite și Canada, cele mai multe bijuterii fine sunt de 18 carate, dar 14 carate sunt cele mai populare, urmate de 10 carate.
Aurul de 18 carate este ideal pentru persoanele care suferă de alergii, deoarece nu produce reacții alergice cutanate.

2. Caratul este măsura sau puritatea. În majoritatea părților lumii, termenii carat și karat sunt folosiți interschimbabil (în SUA, desemnarea pentru finețea aurului este karat). Ambele carate și karate sunt derivate din cuvântul pentru semințele de carob, care au fost folosite ca măsurători ale greutății pe piețele orientale. Greutatea aurului din bijuterii este măsurată în grame. Majoritatea țărilor solicită ca fiecare articol de bijuterii de aur personalizate să fie ștampilat în mod clar prin carate, care este, de regulă, controlată prin marcarea siglei. Prețurile aurului fluctuează în funcție de cererea pieței (în vremuri de incertitudine politică sau de fluctuație a valutelor, mulți investesc în aur sau platină pentru stabilitatea financiară).

3. Marcaje de relief. Un semn distinctiv este o garanție a purității metalului. Hallmarking este un sistem care a apărut la Londra la Sala Goldsmiths din secolul al XIV-lea. În Regatul Unit și în Irlanda, există trei semne obligatorii aplicate metalelor prețioase ca un control al calității: marca unui sponsor, marcajul de puritate (puritate) și un marcaj de test. Aceste semne stabilesc originea și finețea metalelor prețioase și asigură că au fost testate cu exactitate și independent (testate). În marcarea din metal, marca de 18 carate este de 750. Marca pentru aur de 14 carate este 585. Marca pentru 9 carate este de 375. În Statele Unite, Comisia Federală pentru Comerț nu cere o ștampilă de finețe aurie; totuși, dacă este utilizată, trebuie să fie însoțită de marca producătorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *