Comunicate de presa Internet

Ce nu stie baiatul meu despre lemnul sfant

Copiii nu stiu multe lucruri. De pilda nu stiu cate rugaciuni ale mamelor stau in spatele reusitelor lor la examene si cate lacrimi au varsat mamele in orele in care le vegheau somnul stiindu-i bolnavi. Cand te doare ceva, pe mama o doare si mai tare, iar cand te bucura un lucru, pe mama o umple de fericire bucuria ta.

Eu stiu ca mama se ruga pentru mine. O auzeam adeseori, cum implora divinitatea sa imi lumineze mintea in timpul examenului si sa capat trecere in fata comisiei, daca examenul era oral si de multe ori simteam interventia providentiala in simpatia pe care mi-o arata vreun examinator sau in usurarea pe care o simteam cand picam pe subiect.

Sunt lucruri pe care nu le pot uita si despre care imi place sa povestesc. De pilda, nu pot uita profesorul care m-a examinat la Publicistica lui Eminescu.

Era un curs optional si fiindca inghetasem anul din lipsa finantelor si ca sa pot suplini, ma trezisem cu o suma de examene pe cap. Intr-un an se introdusesera vreo 7 examene in plus. M-am dus sa-l caut pe o caldura infernala temandu-ma ca ma va sacai sau ma va pica si calculand orice minut sa ajung la ore fiindca aveam clase de seral.

M-a privit de la inceput cu intelegere si m-a intrebat unde lucrez, la cat trebuie sa ma intorc, daca imi place ceea ce fac.

-Haideti cu mine la secretariat, mi-a spus amabil!
A cerut catalogul, s-a uitat la situatia mea scolara, a vazut notele mari la literatura si mi-a trecut nota 10.
-Gata, duceti-va linistita la elevii dumneavoastra si aveti grija de ei! Sunteti un om minunat!

Nu este an sa nu ma gandesc la el cu recunostinta fiindca mi-a inteles situatia. Baiatul meu? A dorit sa imi calce pe urma si l-am sustinut si ca sa nu-i pice subiecte imposibile la examenul de bacalaureat si apoi la facultate, am facut fumigatii si rugaciuni cu e palo santo.

Fiindca il stiu orgolios, i-am spus ca fumigatiile alunga tantarii. Nu l-am mintit. Initial la asta folosea lemnul sfant. Alunga toate insectele, dar si animalele periculoase din zona unde se aprindea focul sacru. Apoi oamenii au descoperit cat de puternic este cercul acela sacru din jurul focului si fumului facute cu acest lemn magic si i-au extins utilizarea.

Palo santo fereste de fortele raului, incarca energetic pozitiv si faciliteaza concentrarea in zilele de examen. Multe dintre boli sunt vindecate prin medierea lui, daca exista credinta, ganduri curate si consecventa in rugaciune si purtarea bucatilor de lemn sfant aproape de piele ca talismane veritabile.

Baiatul meu nu a stiut mult timp acest lucru. Notele de 9 si de 10 au incununat eforturile sale, dar s-au datorat mereu rugaciunilor mele si lemnului sfant.

Plecat departe, la camin, acum vine rar acasa. Ma bucur ca ma considera cea mai buna prietena a lui si ca nu mi-a ascuns cand s-a ales cu o restanta.

-Imi lipsesc fumigatiile acelea din lemnul cu miros de citrice, de brad si de scortisoara, mi-a zis!
De cate ori vine acasa participa la ritual si acum ne rugam impreuna. Si-a dat seama ca oricat de orgoliosi am fi noi, oamenii, avem nevoie de interventii providentiale in vietile noastre!.

No Comments Found

Leave a Reply