Cum mi-a salvat afacerea Casa de Amanet Auto Piata Montreal

Toamna, cand se organizeaza numeroase targuri la Romexpo sunt o prezenta nelipsita de la evenimente.
Gasesc aici numeroase chilipiruri in sensul bun al cuvantului. Cate exponate interesante nu sunt la vanzare si cate posibilitati de colaborare nu apar aici! Chiar daca nu cumpar marfurile pe loc, imi place sa am bani la mine, sa merg la masa cu viitorii colaboratori, sa le cumpar mici atentii celor dragi: ceai aromat soacrei, cosmetice si ciocolata de casa sotiei, copiilor carti, dulciuri (sunt topiti dupa acadele) si jucarii, tatalui meu si socrului unelte si scule.

Dar astazi, nu pot sa cred ca mi-am uitat portofelul pe birou la plecare! Vor fi toti dezamagiti cand ma voi intoarce cu mana goala si chiar nu nerita sa le fac asta! Noroc ca am actele masinii si cele personale intr-o cutie secreta in interiorul acesteia, altfel riscam si o amenda uriasa, daca m-ar fi oprit politia.
Ce ma fac? Nu am bani sa-mi cumpar o cafea. Cum sa le propun planuri de afaceri de milioane de euro distribuitorilor de mobila, cand nu le pot oferi un suc???

Si atunci, tot framantandu-ma gasesc solutia salvatoare: locatii casa amanet pe tableta, ma prezint la cea din zona si le las ceasul meu din aur in schimbul unei sume de bani care sa ma faca sa ma simt confortabil. Nu sunt materialist, dar stiti foarte bine ca fara bani, intr-un oras mare te simti coplesit de tentatii. In plus va trebui sa si alimentez masina la plecare.

Gasesc pe site repere complete privind cea mai apropiata locatie de Romexpo:
Casa Amanet Auto Piata Montreal
Adresa: Piata Montreal nr. 10, Parter, Sector 1, Bucuresti
Punct de reper: World Trade Center, Cladirea Principala, vis-à-vis de Parcarea B Romexpo
Telefon: (+4) 0749.300.632 | (+4) 0725.287.287.
Dar inainte de a ma prezenta personal la ghiseu, pot verifica cati bani voi lua pe ceasul meu din aur.
Posed un ceas de coletie care cantaresti 35 de grame de aur de 24 de karate. La ce suma de bani sa ma astept? 5215 lei reprezinta o apreciere corecta a obiectului meu de pret, mai ales ca peste 5 zile ma intorc aici la alt eveniment. Imi calculez si dobanda. Nimeni nu m-ar fi imprumutat cu 5215 lei in schimbul unei dobanzi sub 100 de lei, chiar si pentru o zi! (Dobanda rotunjita pentru suma de mai sus este de 80 de lei pentru 5 zile.)

Ma prezint fara sa stau pe ganduri la ghiseu fiindca stiu ca in timpul in care voi avea ceasul in pastrarea lor va fi pus in seiful metalic securizat, iar dupa achitarea dobanzii, va fi din nou la mana mea.
Nicio banca, niciun prieten bun nu ar fi putut sa ma imprumute cu o suma asa de mare intr-un timp record. Tot raul spre bine si privesc satisfacut partea plina a paharului.
Daca nu as fi uitat portofelul acasa, nu i-as fi descoperit si nu as fi stiut unde sa gasesc furnizorul prompt de lichiditati de care aveam nevoie!

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *