Cum sa construiesti muluri pentru plafon

Cireasa de pe tort in orice remodelare este, fara indoiala, captuseala de scanduri. Fie ca este vorba despre usi si ferestre, muluri elaborate pentru a facilita tranzitiile la colturi si a adauga personalitate unei camere sau scanduri adaugate la un plafon din vata minerala pentru a rupe monotonia unui plan solid, nimic nu creeaza un aspect finisat ca un mulaj elegant. Un tip de accent care adauga intr-adevar dimensiune unei camere este crearea unui plafon tip tava. Numit asa, datorita faptului ca ornamentul finit construit in jos in jurul perimetrului camerei, seamana cu o tava tridimensionala, pusa cu susul in jos pe tavan. Acesta este o modificare destul de usoara pentru a putea fi construita pe un tavan existent chiar de catre tine, fara demolare, adaugand o eleganta atemporala in orice camera.

Selectarea de ornamente corespunzatoare

Daca intentia este sa dezbraci complet toata camera de toate mulurile si sa incepi de la zero, cea mai mare considerare este alegerea materialului, care sa fie in conformitate cu restul mulurilor casei. Este important sa nu umbresti sau sa micsorezi efectul pe care restul de muluri si carcase il au asupra aspectului general al locuintei. Exista multe produse dimensionale diferite pentru fiecare stil disponibil, dar in cele din urma, aceasta este o decizie care se poate restrange la nimic mai mult decat o preferinta personala. O tactica buna este de a cumpara o varietate de dimensiuni si forme ale diferitelor componente ale unui plafon special si a le potrivi pe perete sau tavan pentru a obtine un aspect vizual adecvat.

Componentele unui plafon

Indiferent de stilul sau complexitatea proiectului dat, vei lucra cu trei componente integrate in orice plafon. Un panou sustinator folosit pentru a construi perimetrul la cota si latimea dorita, mulajul propriu-zis, care va acoperi acest colt nou creat intre sustinator si perete, si in cele din urma o sub-coroana, adaugata intre plafonul existent si suprafata verticala a panoului sustinator. Grosimea celui din urma este in esenta inaltimea sub-coroanei, plus orice doresti sa ramana dezvaluit in coltul panoului initial, iar latimea acestuia este acoperirea orizontala a coroanei.

Masurarea mulurilor pentru a gasi dimensiunile designului

Pentru a ajunge la dimensiunile adecvate pentru placile suport, precum si a decide cu privire la latimile elementelor lasate la vedere, este necesar sa tii coroana in orientarea sa corecta in timp ce o masori. O greseala foarte comuna este de a uita ca aceasta forma se ataseaza pe perete, apoi atinge o parte din tavan cu golul din spate, care nu se vede.