Cum se obtine un certificat ISO?

Atunci cand auzim sau citim despre produsele sau serviciile oferite de catre o organizatie aflam si faptul ca aceasta este certificata ISO. Avand in vedere ca nu toate persoanele stiu ce presupune acest lucru in cadrul acestui articol voi prezenta ce inseamna faptul ca anumite firme sunt certificate ISO si care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurga o firma pentru a putea obtine o astfel de certificare care desi nu este obligatorie este extrem de importanta pentru buna functionare a firmei.


Certificatul ISO este un certificat prin care se certifica faptul ca firma care a primit acest certificat urmareste si aplica un intreg sistem de management al calitatii. Prin obtinerea acestui certificat firma se asigura de faptul ca activitatea firmei se desfasoara in conditii prielnice dezvoltarii si atingerii unui prag cat mai inalt de rentabilitate iar clientii respectivei firme sunt asigurati ca firma certificata ISO le va livra doar produse si servicii de calitate. Cu alte cuvinte, obtinerea unui certificat ISO este o masura prin intermediul careia castiga atat firma care obtine certificatul ISO cat si clientii si partenerii acestei firmei. Pentru ca nu toate firmele activeaza in acelasi domeniu de activitate certificatul ISO trebuie obtinut pentru domeniul de activitate in cadrul caruia activeaza firma care doreste obtinerea unui certificat ISO. Tipurile de certificat ISO care pot fi obtinute in functie de domeniul de activitate al firmei care doreste certificarea sunt urmatoarele:
– Certificat ISO 9001:2015, acest tip de certificat se refera la sistemul de management al calitatii;
– Certificat ISO 14001:2015, acest tip de certificat se refera la sistemul de management de mediu;
– Certificat ISO 27001, acest certificat se refera la sistemul de management al securitatii informatiei;
– Certificat ISO 22000, acest certificat se refera la sistemul de management al sigurantei alimentelor;
– Certificat ISO OHSAS 18001, acest certificat se refera la sistemul de management al sanatatii si securitatii ocupationale;
Pentru a putea obtine unul dintre aceste certificate ISO trebuie sa contactezi o firma care se ocupa cu certificarea ISO a organizatiilor. Certificareiso.ro este un organism national de certificare care in acest moment ofera cele mai bune servicii pentru obtinerea unui certificat ISO. Experienta de mai bine de 10 ani pe care o are aceasta firma in domeniul certificarii ISO dar si specialistii care lucreaza in cadrul acestei organizatii fac din certificareiso.ro cea mai buna solutie la care poti apela in momentul in care doresti sa obtii un certificat ISO. Pentru a putea oferi un certificat ISO specialistii din cadrul acestei firme vor organiza mai multe etape de auditare a firmei care doreste obtinerea unui certificat ISO pentru a se asigura faptul ca firma certificata respecta cerintele standardelor ISO. In cazul in care vei apela la serviciul de certificare ISO oferit de catre certificareiso.ro vei obtine in cel mai scurt timp certificarea de care ai nevoie si cel mai important lucru este faptul ca vei plati pentru certificarea dorita un pret foarte mic.
Acestea sunt in concluzie cele mai importante informatii care trebuie cunoscute despre certificatul ISO si despre modul in care acesta poate fi obtinut. Pentru mai multe informatii in acest sens nu ezita sa iei legatura cu specialistii care lucreaza in cadrul certificareiso.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *