Personale

De ce inca mai merge economia.

Tara noastra nu a murit din punct de vedere economic,inca.Inca rezista si asta pentru ca o parte dintre Romani muncesc la negru si firmele nu platesc decat salariul.O treime din romani castiga bani la negru… Unii si de 3 ori salariul minim pe economie!  De exemplu, in 15% din cazuri, doar sotul aduce in casa bani castigati la negru, in timp ce in doar 2% din familii sotia este singura care primeste bani “in plic”. De asemenea, in cazul a 12% dintre respondenti, ambii soti primesc bani la negru.Daca in anii trecuti, existau cateva sute de mii de angajati care munceau la negru, presedintele Traian Basescu a inaintat recent cifra de 1,6 milioane de romani care ar munci fara forme legale.

Asadar se poate trai si fara forme legale.Ba chiar pentru unii dintre noi e mai bine asa.

.

3 Comments

 • pisica

  pe preşedintele ţării să-l preocupe ce face cu structura supradimensionată a sistemului bugetar şi legislaţia adecvată care să încurajeze libera iniţiativă.
  chiar sunt unul care îşi câştigă banii albi din munca proprie şi ştiu ce înseamnă contrele cu statul, pe motiv că habar nu au să aplice o lege, un oug modificat de şapte ori. adică sunt plătitor legal de taxe şi impozite, dar cei care ar trebui să mă ajute, mai mult mă încurcă… pentru că nu ştiu.

  Reply
 • Dani

  Foarte bine ca muncesc la negru. De ce ar muncii legal?
  Ei remarca faptul ca se munceste la negru doar pentru ca nu mai au de unde fura ca pe vremuri !

  Reply
 • val33ntyn

  inca sunt intretinut de parinti deci nu prea ma afecteaza criza pe mine

  Reply

Leave a Reply