Personale

De ce trebuie sa purtam verighete

Pentru multe persoane, o verigheta este un simbol frumos si important al angajamentului de cuplu. Pentru altele, aceasta pare inutila si inconfortabila. Valorile acestei traditii este dezbatuta in cultura moderna, in care oamenii au diferite pozitii: unii imbratiseaza traditia, unii o refuza in totalitate, iar altii opteaza pentru alternative creative. Dar inainte de a purta benzile de nunta luati in considerare si intelesul din spatele practicii.

 

Simbolism

 

Modelul circular, neintrerupt a acestor inele este o paralela a naturii dragostei. Acestea sunt purtate de obicei pe degetul inelar al mainii stangi, intrucat romanii credeau ca vasele de sange din degetul acesta merg direct la inima. Purtarea bijuteriei pe acest deget simbolizeaza faptul ca partenerul dumneavoastra are o linie directa catre afectiunea dumneavoastra. In plus, pretul verighetelor este o aducere aminte constanta a valorii mari a acestei relatii, un premiu al legaturii dumneavoastra.

Inelele au fost schimbate pentru secole, ca simbol al dragostei, onoarei si fidelitatii. Insa, folosirea predominanta a modelelor de verighete din metale pretioase (in special printre barbati) nu este o traditie atat de veche precum ati putea crede. In America, purtarea acestor accesorii a devenit un lucru obisnuit abia in jurul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

 

Mesajul nespus al unei astfel de bijuterii este „Iubesc persoana aceasta si sunt mandru sa fiu identificat cu ea/el.” Inelul, de asemenea da de stire lumii cine este si cine nu este singur. Prezenta constanta a acesteia pe degetul dumneavoastra este o amintire invariabila a juramintelor dumneavoastra. Verighetele au valoare atat practica cat si simbolica. Acestea aduc aminte cuplului de promisiune facute unul altuia si clarifica natura relatiilor acestora cu alte persoane.

In orice caz, purtarea sau a nu a acestor inele nu este o asigurare a unei casnicii de lunga durata. Ceea ce conteaza cu adevarat este angajamentul pe care cei doi il au fata de relatie. Pentru a face o casnicie sa mearga este nevoie de ceva mult mai pretios decat o pereche de verighete din aur alb. Este nevoie de dragoste, respect si determinare. Este necesar, de asemenea sa fiti intotdeauna grijuliu fata de valorile casniciei dumneavoastra, si la fel si partenerul dumneavoastra. O verigheta poate fi un simbol profund al fagaduielii dumneavoastra, dar in cele din urma, este doar un simbol. Doavada reala a dragostei este sustinerea juramintelor de dragoste, apreciere si pretuire fata de sotul/ sotia dumneavoastra.

 .

No Comments Found

Leave a Reply