Energie electrica printr-o metoda simpla

Mijloacele alternative de obtinere a energiei electrice le sunt deja cunoscute tuturor, din ce in ce mai multe persoane adoptand astfel de mijloace, in special energia solara a carei energie poate fi transformata in curent electric cu ajutorul panourilor solare.

Energia solara este probabil cel mai usor de folosit in scopul obtinerii curentului electric, sau pentru alte sarcini. Asadar exista mai multe tipuri de panouri solare. Panourile solare cu celule fotovoltaice sunt cel mai folosite in obtinerea curentului in locuinte sau pentru anumite spatii de mici dimensiuni. In aceeasi masura mai intalnim si panouri solare cu tuburi, folosite pentru incalzirea apei pentru o locuinta.

In privinta panourilor solare cu celule fotovoltaice, si acestea pot fi de mai multe feluri. Cele mai cunoscute sunt sistemele on-grid si sistemele off-grid. Daca din punct de vedere structural, acestea sunt asemanatoare, producand energia in acelasi mod, prezinta o diferenta distincta. Un sistem on-grid este legat la reteaua de transport a energiei electrice a unei locuinte in timp ce un sistem off-grid este independent de reteaua energetica a unei locuinte, energia electrica produsa de sistem fiind stocata in acumulatori si utilizata oricand este nevoie.

Nu putem spune ca un sistem fotovoltaic off-grid poate produce energia electrica necesara pentru o intreaga locuinta dar poate alimenta anumite apararte, reducand substantial consumul de energie de la furnizor. Cele mai folosite sisteme fotovoltaice off-grid sunt cele utilizate in iluminare.

Acest tip de sisteme solare prezinta avantajul ca pot fi folosite pe tot parcursul anului, chiar daca este putin innorat. Celulele solare capteaza de fapt radiatiile solare, care au cel mai mare efect in procesul de creare al energiei electrice. Sistemele fotovoltaice de pe e-acumulatori.ro sunt de cea mai buna calitate, sunt foarte usor de utilizat si de folosit. Si chiar daca pretul unui sistem complet poate parea prea piperat, banii investiti in acesta vor fi recuperati in timp, sistemele prezentate aici putand fi utilizate pentru alimentarea in intregime a unei locuinte, si sunt recomandate pentru zonele in care nu exista energie electrica..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *