Excesul de greutate

La acest capitol fata de altii nu stam chiar atat de rau dar nici de bine nu e.În România 44% dintre femei şi 58% dintre bărbaţi sunt afectaţi de obezitate sau de supraponderabilitate, informează un comunicat de presă al reţelei de sănătate Regina Maria, citat de Agerpres.

Am uitat sa mai mergem pe jos macar 2 stati de tramvai cand ne intoarcem de la munca mai ales ca acum e si sezonul de asa ceva? Orice fel de miscare face bine organismului asta e clar.

Excesul de greutate corporală poate duce la hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă, tulburări respiratorii, diabet zaharat, steatoză hepatică nonalcoolică, creşterea riscului de infarct miocardic, cancer, dar şi tulburări de fertilitate la femei şi de potenţă sexuală la bărbaţi.

În România, obezitatea înregistrează o creştere alarmantă atât a numărului de cazuri, cât şi a severităţii lor. Cele mai eficiente tratamente sunt cele chirurgicale, cu o rata de succes de peste 90%. Obezitatea în rândul copiilor este din ce în ce mai des întâlnită, la vârste din ce în ce mai fragede.

 

6 thoughts on “Excesul de greutate

  1. De asta s-a instaurat (sau se va instaura) si taxa aia celebra pe bere si fast-food, guvernul are grija de sanatatea noastra. Cata preocupare din partea lor, sa nu-ti vina sa crezi.

  2. Art. 11 (1) Consilierea familiei si apartinatorilor persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate se realizeaza de catre membrii specializati ai echipei multidisciplinare. (2) Dezvoltarea de competenţe ale familiei si apartinatorilor, respectiv consilierea psihologica clinica si instruirea familiei si apartinatorilor se va efectua într-o primă etapă conform unui program structurat, astfel: a) Consilierea psihologica clinica va cuprinde 30 de ore, care se vor desfăşura pe o perioadă de 1 lună şi va fi realizată de profesionişti ai echipei multidisciplinare. b) Evaluarea periodică a progreselor şi reajustarea planului individualizat se va realiza timp de 3 ore la fiecare 2 săptămâni în primele 3 luni şi 4 ore pe lună în perioada următoare. (3) În etapa a 2 a, consilierea psihologica clinica si instruirea se va efectua si prin alte forme organizate de catre membrii specializati ai echipei multidisciplinare, pâna la implinirea virstei de 6 ani a copiilor. Art. 12 Psihologii atestati in specialitatea psihoterapie pot realiza activitatii specifice de suport in interventiile logopedice.

  3. Nu stiu cat este de adevarata povestea cu fast-food-urile. Cand eram copil nu existau, dar mancam toata ziua pateuri, strudele, prajituri de cofetarie si grasa nu am fost niciodata.
    Mai degraba oamenii se ingrasa de la stres, de la sedentarism, nu de la mancarea din fast-food.

Comments are closed.