advertoriale

Maslinele si uleiul de masline – printre cele mai populare si indragite produse Grecia!

Uleiul de masline din Grecia reprezinta baza dietei mediteraneene. Ca ingredient principal al fiecarei retete gasite în bucataria traditională greceasca, maslinele si implicit uleiul de masline joaca un rol dominant in obiceiurile nutritionale grecesti si se gasesc in topul listei de produse Grecia preferate ale multora dintre noi. Uleiul de masline din Grecia este cunoscut in intreaga lume datorita puritatii sale, al gustului exceptional si a valorii nutritionale ridicate.

In Grecia exista mai multe varietati de soiuri de maslini, cele mai populare si cele mai frecvente fiind Ladolia, Manaki, Koroneiki, Athinolia (Tsounati) etc. In timpul etapelor de maturitate, fructele de masline isi schimba culoarea de la verde la violet si apoi negru.

Produse Grecia autentice – Ce tip de ulei de masline sa alegem?

Uleiul de masline poate fi clasificat, in principal, ca Extra Virgin, Virgin sau Pur, în functie de modul in care este produs si de soiul din care este produs. Grecia produce peste 430.000 de tone de ulei de masline anual, iar peste 75% din acesta este uleiul de măsline extra virgin, care este considerat cel mai bun tip dintre toate.

  1. Uleiul de masline extra virgin – este cel mai scump tip, deoarece este, de asemenea, de cea mai inalta calitate. Uleiul de masline extra virgin este complet nerafinat si are cel mai scazut nivel de aciditate in comparatie cu alte tipuri de ulei de masline. Este foarte bogat in antioxidanti si are cea mai mare cantitate de minerale si vitamine, de aceea este cel mai potrivit pentru a se folosi in salate.
  2. Uleiul de masline virgin –  este, de asemenea, un tip de ulei de măsline nerafinat, ceea ce inseamna ca nu se utilizează chimicale sau caldură in timpul extragerii uleiului. Singura diferenta dintre uleiul de masline extra virgin si cel virgin este dat de nivelul usor mai ridicat al aciditatii oleicice. Acest tip de ulei este adecvat pentru legume sote sau pentru coacerea la cuptor a diferitelor preparate.
  3. Uleiul de masline rafinat – este cel mai comun tip si mult mai ieftin comparativ cu celelalte doua tipuri, insa inferior in ceea ce priveste vitaminele, nutrientii si chiar gustul si aroma. Deoarece nu are antioxidanti si detine proprietati antiinflamatorii, nu veti observa nicio amaraciune la gust. Cu toate acestea, este potrivit pentru scopuri de gatit la temperaturi joase.
  4. Uleiul de masline pur – este un amestec de ulei de masline extra virgin si  cel rafinat. Valoarea nutritiva este mult mai scazuta in comparatie cu uleiul de masline virgin, asa ca este recomandata folosirea acestuia in scopuri cosmetice, ca ulei de par si pentru piele. Nu este recomandat sa se utilizeze in bucatarie, deoarece atunci cand este incalzit, are un miros distinct care nu este deloc apetisant.

 

Cum sa depozitam aceste produse Grecia pentru a ne bucura de un gust bogat in nutrienti mai mult timp?

Uleiul de masline se pastreaza in sticle inchise la culoare, cu capacul bine inchis, intr-un loc racoros si intunecat, pentru a evita oxidarea. Odata deschisa sticla, este recomandata consumarea continutului in cel mai scurt timp posibil. Uleiul de masline nu trebuie expus si mentinut la surse de lumina si caldura.

Maslinele se pastreaza cel mai bine la frigider, intr-un recipient inchis ermetic, pentru a nu permite oxigenului sa patrunda si sa disturbe compozitia nutritionala. In cazul in care ati cumparat o cantitate mai mare de masline, este recomandata pastrarea acestuia intr-un spatiu racoros si intunecat. Odata deschis, ar fi bine sa separati maslinele in borcane cu saramura si sa le pastrati inchise ermetic si sa le asezati pe rafturile din camara.

In magazinul online www.produse-grecia.ro veti gasi atat masline si pasta de masline, cat si uleiuri de masline de cea mai buna calitate, aduce exclusiv din Grecia. In gama de produse Grecia pe care le veti putea gasi aici se numara si branzeturile din lapte de capra si oaie, halvaua greceasca, alune, fistic, oteturi balsamice grecesti si multe altele pe care va lasam sa le descoperiti singuri! .

No Comments Found

Leave a Reply