Fără categorie

Pensiunea Brandeberg pentru cei care ajung in Brasov

Cu o luna in urma, un amic din strainatate m-a sunat spunandu-mi ca doreste sa vina in Romania si nu stie unde anume. Isi dorea sa vada ceva inedit. Cum eu nu puteam sa il insotesc in perioada aleasa de el, i-am spus ca cel mai recomandat ar fi sa mearga in Brasov si prin imprejurimi, pentru ca este o zona superba, pe care eu o indragesc. Stiam exact si unde putea sa se cazeze, pentru a simti din plin farmecul locului si ospitalitatea oamenilor.

I-am spus ca poate gasi cazare Brandeberg Bran, o pensiune foarte frumoasa, cu un aer sasesc, exact ca in Alpii elvetieni. Camerele sunt foarte frumos decoarate, cu mobilier din lemn, cu puternice accente rustice, ce impresioneaza pe oricine vine acolo. Stiind ca prietenul meu este indragostit de tot ce inseamna traditional si ca ma rugase sa ii trimit cateva obiecte artizanale, am considerat ca pensiunea este perfecta. Mai mult, am fost convins ca va aprecia foarte tare preparatele de la restaurantul pensiunii. De ce? Pentru ca la Brandeberg se ofera numai produse bio, de la producatorii locali. Cine nu si-ar dori sa guste pastrama de berbecut, pastrav, preparate din cartofi, fructe proaspete, gemuri si dulceturi, lactate si branzeturi gustoase, zacusca de casa, salata de vinete si multe alte lucruri?

Desigur, i-am explicat si faptul ca de la Brandeberg poate ajunge usor in Brasov, Rasnov sau Bran. Fiecare locatie are lucruri minunate de oferit. Dintre acestea, i-am recomandat sa vada castelul Bran, una din bijuteriile arhitecturale a Romaniei, cladire cu o puternica insemnatate istorica. Castelul este cunoscut peste hotare drept Castelul lui Dracula, desi in realitate nu a fost asa. Insa, aceasta asociere a adus numeroase beneficii turismului romanesc.

Apoi, i-am spus ca trebuie sa vada si cetatea Rasnov, o fortareata medievala construita de cavalerii teutoni. Nu este o cetate in ruina, ci una extrem de bine conservata. Se pot vizita stradutele si cladirile asa cum erau ele odinioara. Turistii pot cumpara suveniruri si pot invata chiar cum sa arunce cu toporul, o adevarata atractie locala.

Si, desigur, ramane orasul Brasov unde sunt o multime de lucruri de vizitat. I-am trimis prietenului meu o lista cu cele mai importante lucruri din Brasov. Ar trebui sa inceapa cu Piata Sfatului, centrul istoric al Brasovului, cu o arhitectura superba si cu celebrul “Turn cu Ceas”, ce dateaza inca din secolul al 13-lea. Desi acum este un loc in care lumea vine si se relaxeaza, in Evul Mediu, Piata Sfatului era loc de judecata si chair executii publice. Mai este de vizitat si Biserica Neagra, cea mai mare biserica gotica din Estul Europei. Desigur, aceasta nu este neagra, castigandu-si numele doar din cauza unui incendiu din anul 1689, care i-a innegrit peretii.

Asa cum spuneam, Brasovul are foarte multe lucruri frumoase de oferit. Dupa ce i-am spus de toate aceste si in special de Brandeberg, prietenul meu m-a rugat sa ii fac numaidecat rezervare pentru ca avea de gand sa vina cat mai repede.Tot ce pot sa spun este faptul ca a fost mai mult decat incantat de tot ceea ce a gasit la pensiune, dar si in zona Brasovului, si a promis ca va reveni cat de curand.

No Comments Found

Leave a Reply