Robotica – o activitate fantastica pentru cei mici

De ce este important ca cei mici sa studieze robotica? Este o activitate pe care ar trebui sa o practice toti sau doar cei cu adevarat interesati? Sunt intrebari pe care parintii si le pun atunci cand aud de aceasta disciplina.

Robotica este in centrul atentiei din ce in ce mai mult. Desigur, exista anumite temeri despre faptul ca robotii vor inlocui oamenii intr-un viitor apropiat in diverse munci, precum si multe alte semne de intrebare.

Insa, multi considera ca nu este nevoie ca oamenii sa se teama, pentru ca robotica si robotii au fost si sunt creati pentru a ajuta oamenii in diverse actiuni. Parintii si copiii trebuie sa inteleaga ca robotica le poate deschide multe usi.

Unul din centrele in care cei mici pot sa invete notiunile de baza ale roboticii, prin aplicatii practice, este EduCat. Acest centru este un concept 100% romanesc, cu peste 25 de ani de activitate.

La inceput, a fost doar un centru unde se invata informatica, insa , cu timpul, din ce in ce mai multe activitati au aparut in programul de aici. Parintii pot sa aleaga cursuri robotica, geografie, programare, electronica si multe altele.

Robotica este o activitate fantastica pentru cei mici, deoarece robotii, fie ca ne place, fie ca nu, sunt parte a viitorului nostru. Copiii care invata robotica, vor fi mult mai capapbili pe viitor sa controleze lumea din jurul lor.

Societatea va beneficia din ce in ce mai mult daca oamenii vor intelege cum functioneaza robotii. Pentru copii, acest mod de a intelege este si mai simplu, deoarece sunt la varsta la care “absob” orice informatie, in special daca aceasta este transmisa prin intermendiul unor profesori dedicati si care au o metoda de predare ideala pentru varsta micutilor.

Asa cum spuneam, robotii fac parte din viata noastra de zi cu zi. Ii vedem peste tot: in service-uri, in spitale, in fabrici. Multe lucruri nu mai pot fi facute fara ajutorul bratelor robotizate, cum ar fi anumite piese extrem de mici sau anumite circuite de mare precizie. Si, din ce in ce mai multe job-uri vor implica cunoasterea si folosirea robotilor.

Cursurile de le EduCat se bazeaza pe conceptul STEM adica Science Technology, Engineering and Mathematics. Acesta este un concept care incorporeaza mai multe elemente ce sunt, de regula, predate ca subiecte separate. Prin intermediul cursurilor de robotica, copiii vor invata cum sa proiecteze, sa programeze, sa aiba o gandire logica, critica si structurata.

Pe langa asta, copiii cu varste curpinse intre 7 si 12 ani vor invata si ce este lucrul in echipa si cum sa comunice cu ceilalti. Nu este numai un curs unde vor dobandi abilitati tehnice. Este un curs unde vor invata sa socializeze si sa ajunga, prin munca, la un numitor comun alaturi de ceilalti.

Daca doriti sa vedeti ce fel de inclinatie au cei mici spre robotica, ati putea sa le faceti cunostinta cu roboteii prin intermediul unor filme precum Wall-E, Robots sau chair Star Wars. Asa vor intelege importanta robotilor in societate si, daca le place ideea, nu mai ezitat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *