Comunicat de presa

Placile compozite din aluminiu bond pentru fatade ventilate moderne

  • By
  • 10 septembrie 2019

Placile compozite din aluminiu bond pentru fatade ventilate moderne

 

Multe cladiri ale oraselor moderne se disting prin complexitatea formelor arhitecturale. Cele mai multe dintre aceste modele complexe sunt realizate din placi compozite din aluminiu. Panourile compozite din aluminiu au oferit arhitectilor,  oportunitatea de a realiza cele mai incredibile proiecte care acum 50 de ani ar fi parut complet nerealiste. O atentie deosebita este acordata proiectarii panourilor, tehnologiei de fabricatie a acestora, materialelor utilizate, caracteristicilor de prelucrare si performantei la foc.

Aplicarea panourilor compozite din aluminiu

Gama panourilor compozite din aluminiu are aplicatie in:

  • decorarea exterioara – fata ventilatie la cladirile noi si reconstruite;
  • cu vedere la balcoane, streasine si copertine;
  • fata la pereti interiori si tavane;
  • ca fata la benzinarii, tuneluri si coloane;
  • Semne, informatii si standuri de expozitie;
  • diverse obiecte speciale si non-standard.

Panouri compozite din aluminiu – Compozitie

Panoul compozit din aluminiu este format din doua foi de aluminiu, iar intre ele exista un miez de umplutura termoplastica, cum ar fi: polietilena cu densitate mica; compozitie minerala necombustibila cu un material liant polimeric. Miezul, polietilena sau mineralul, este fixat ferm pe foi de aluminiu, folosind materiale adezive, care sunt introduse in timpul fabricarii panoului. Pentru a creste durabilitatea panourilor in conditii speciale, acestea pot avea o carcasa de aluminiu cu o grosime de 0,8 mm, iar grosimea totala a panoului poate fi de 3 sau 6 mm. In plus, exista panouri compozite usoare din aluminiu cu o grosime totala de 2 si 3 mm si o grosime a foii de aluminiu de 0,3 mm si chiar 0,21 mm. Astfel de panouri nu sunt utilizate in constructii, ci pentru panouri de informare si publicitate.

Acoperiri de protectie si decorative

Pentru a proteja carcasa de aluminiu de coroziune si a-i conferi un aspect atractiv, se aplica pe ambele suprafete exterioare un strat de protectie special, iar pe suprafata vizibila se aplica un strat decorativ. De obicei, acestea sunt acoperiri pe baza de fluoropolimeri, cel mai adesea fluorura de polivinil, PVDF, precum si acoperiri de poliester.

Panouri compozite metalice

Pe langa aluminiu, exista si alte metale, cum ar fi cupru, otel inoxidabil, zinc sau titan, care pot fi utilizate ca material al invelisului exterior al panoului. Astfel de panouri se numesc panouri compozite metalice. Desi aluminiu, desigur, este si metal, panourile compozite metalice includ de obicei panouri a caror invelis metalic este lasat fara o acoperire protectoare si decorativa. Cand sunt instalate pe o cladire, aceste carcase rezistente la coroziune nu difera vizual de foile solide din cupru, otel inoxidabil, zinc si titan.  

La depo materile constructii poti alege si achizitiona placi bond intr-o multitudine de culori si dimensiuni. La cerere, contra cost bineinteles, placile pot fi debitate la exact dimensiunea de care ai nevoie.

 

No Comments Found

Leave a Reply