Internet

Vreti sa fiti sanatosi? Invatati sa va spalati pe maini

Spalarea mainilor, un simplu gest pe care il stim cu totii foarte bine, dar pe care nu ne amintim intotdeauna sa il facem corect. Adesea organizatiile pentru sanatate duc campanii de informare a populatiei cu privire la spalatul mainilor, unele cu succes, altele fara. Este ingrijorator faptul ca, multe persoane, chiar daca avem in ziua de azi sapunuri de tot felul, chiar si sapunuri profesionale, dar si apa curenta, tot omit sa se spele pe maini.

Desi parintii isi sfatuiesc intotdeauna copiii sa „se spele pe maini inainte de a manca”, se pare ca, de fapt, multi adulti uita sa faca acest lucru. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda, de asemenea, spalarea cu atentie a mainilor, fara a se grabi. Spalarea corecta reduce riscul de infectii cu 40%. Adesea, cateva secunde sunt petrecute spalarea mainilor, cu convingerea ca acest lucru este suficient pentru a le curata. Dar nu este asa. Mainile sunt, de fapt, un recipient al germenilor: in jur de 20% este reprezentat de microorganisme nepatogene, care in mod normal rezida pe piele, fara a provoca pagube. La acest procent se pot adauga insa virusuri si bacterii care circula in aer sau cu care intram in contact cu diferite ocazii. Igiena corecta a mainilor este esentiala pentru profesionistii din domeniul sanatatii, deoarece contribuie semnificativ la reducerea raspandirii infectiilor spitalicesti.

Pentru o igiena corespunzatoare, va recomandam magazinul Sanito.ro, unde puteti gasi dezinfectanti maini, sapunuri si multe alte produse folosite pentru igienizare si curatenie. Acest magazin este renumit in intreaga tara pentru produsele de calitate, folosite de catre toti profesionistii din domeniul sanitar, dar si industrial si alimentar. Magazinul are o experienta de peste 13 ani si o echipa priceputa, indiferent de problema pe care o aveti. Echipa va poate sfatui constant ce fel de produse sa alegeti, in functie de afacerea pe care o detineti si de utilizarea pentru care sunt destinate aceste produse.

Toata lumea se spala pe maini, dar putini stiu cum sa o faca. Urmand cativa pasi simpli, reduceti riscul de a contracta diferite tipuri de infectii la minimum. In primul rand, un sapun lichid este cu siguranta mai igienic decat o bara de sapun. In al doilea rand, inainte de a va clati mainile, trebuie sa frecati putin sub un minut. In al treilea rand, locul in care cuibaresc cei mai multi agenti patogeni sunt spatiile dintre degete. Deci nu trebuie uitati niciodata. In sfarsit uscarea: ideal sunt hartiile de unica folosinta sau aerul cald. Alternativ, un prosop curat care este strict personal.

Iata motive bune pentru a va spala pe maini:

  1. Igiena mainilor la momentul potrivit salveaza vieti.
  2. Igiena mainilor in asistenta medicala a salvat milioane de vieti in ultimii ani.
  3. Igiena mainilor este un indicator al calitatii sistemelor de sanatate sigure.
  4. Problemele de sanatate, cum ar fi infectiile care sunt adesea invizibile, dar care apar cand ne asteptam mai putin, sunt provocari politice si sociale cu care trebuie sa ne confruntam acum.
  5. Infectiile pot fi oprite printr-o igiena buna a mainilor.
  6. Sunt disponibile solutii accesibile. Un produs pe baza de alcool pentru dezinfectarea mainilor costa putin si poate preveni milioane de decese in fiecare an.
  7. Prevenirea infectiilor este in centrul consolidarii sistemelor de sanatate..

 

 

No Comments Found

Leave a Reply