Moduri de a gati cu uleiul de cocos si beneficii pentru sanatate

În primul rând, uleiul de nucă de cocos fuzioneaza cu aproape orice fel de mâncare și are un gust minunat.

Uleiul de cocos provine din nucă de cocos maturată recoltată din palmierul de nucă de cocos. Fie că beți apă de nucă de cocos, fie ca folosiți uleiul ca un hidratant, sau fie ca gatiti cu ajutorul acestui ulei, ultimii ani au aratat că nuca de cocos are tot mai multa ascendenta în bucătării și in dulapurile de baie.

Uleiul de cocos este foarte diferit de celelalte uleiuri de gătit și conține o compoziție unică de acizi grași. Acizii grași sunt aproximativ saturați 90% .Acest lucru face ca uleiul de nucă de cocos să fie foarte rezistent la oxidare la temperaturi înalte. Din acest motiv, este un ulei perfect pentru prepararea mancarii.

Cele mai bune moduri de gătit cu ulei de nucă de cocos:

Uleiul de cocos are o varietate de utilizări în bucătărie. Adăugați un flacon tropical la aceste alimente.

  1. Produse de cofetărie: deoarece tolerează temperaturi ridicate, uleiul de nucă de cocos este un substitut notabil pentru unt, sau alte uleiuri vegetale în rețetele de coacere.
  2. Legume prăjite: Data viitoare când prăjiți legume proaspete, cum ar fi cartofii dulci, sfecla sau conopida, încercați să le aruncați un amestec de ulei de nucă de cocos, suc de lămâie, cimbru sau rozmarin, sare și piper.
  3. Popcorn: Intr-o tavă cu o lingură de ulei de nucă de cocos, această grăsime poate fi cel mai bun lucru pentru popcorn de la microunde.

Deoarece este solid la temperatura camerei, uleiul de nucă de cocos trebuie să fie topit înainte de a fi utilizat în majoritatea proceselor de coacere. Pentru a face acest lucru, pur și simplu puneți borcanul într-un bol sau pană cu apă foarte fierbinte și lăsați să stea pentru câteva minute. Dacă amestecați cu orice ingrediente reci, asigurați-vă că amestecați uleiul repede, pentru a nu se solidifica. În forma sa solidă, uleiul de nucă de cocos funcționează în mod strălucit ca o opțiune fără lapte în rețete în care tăiați untul solid.

În plus, uleiul de nucă de cocos constă aproape în întregime din Trigliceride cu lanțuri medii. Acesti acizi grasi merg direct de la tractul digestiv pana la ficat, unde este posibil sa se transforme in corpuri cetone si sa furnizeze o sursa rapida de energie. Pacienții cu epilepsie pe dietele ketogenice folosesc adesea aceste grăsimi pentru a induce cetoza, permițând în același timp un pic de carbohidrați în dieta .

Uleiul de cocos este bogat în acizi grași cu lanț mediu saturat. Ele sunt rezistente la căldură și se pot transforma cu ușurință în corpuri cetone din ficat.

Uleiul de nucă de cocos a fost numit recent “cel mai sănătos ulei din lume”. Revendicările abundă de puterile sale de vindecare aproape miraculoase. Este raportat că se dizolvă pietre la rinichi, reduce colesterolul, reduce inflamația, stimulează funcția imună, promovează scăderea în greutate, protejează împotriva anumitor forme de cancer și mai mult.

 

 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *